Kitou Aya naplójának magyar fordítása - eredeti japán nyelvről.
*Új rész minden vasárnap*

2012. április 6., péntek

14 évesen - A családom (Mary meghalt, A családom)

Mary meghalt

Ma van a szülinapom. Hogy milyen nagyra nőttem! Azt hiszem, hálával tartozom ezért anyunak és apunak. Úgy döntöttem, ezentúl még jobb jegyeket fogok szerezni, még erősebb leszek és nem gondolok szomorú dolgokra. Szeretnék arra törekedni, hogy a még csak most kezdődő fiatalságomat megbánások nélkül éljem.

Holnapután megyek az iskolai táborba. Meg kell csinálnom ma a házi feladataimat, vagy nem fogok tudni nyugodtan elmenni. Gyerünk Aya!!

Mary meghalt, nyakon harapta Tigris, a szomszéd vad kutyája. Tigris hatalmas, Mary viszont kicsi volt. Odament hozzá, csóválva a kis farkát, hogy mutassa, csak barátkozni akar.
"Mary, ne! Gyere vissza!" - kiabáltam neki kétségbeesetten, de.. Meghalt anélkül, hogy egy szót is szólhatott volna, biztos megbánta azután. Ha nem kutyának született volna, talán tovább élhet. Mary, akárhol is vagy most, légy boldog!

Az új házunk elkészült. A második emeleti, hatalmas, keletre néző szoba akár egy kastély, nekem és a húgomnak. Fehér plafonja van, a falak pedíg fabarnák. Az ablakból nyíló kép más, mint amit megszoktam. Örülök, hogy van végre saját szobánk, de olyan nagy, hogy néha magányos leszek tőle. Képes leszek vajon aludni ma éjjel?

Gyorsan, frissen kezdjünk neki!
1. ruházat: póló és melegítőnadrág (könnyű bennük mozogni)
2. napi teendők:
- locsolni a kertben.
- gyomlálni.
- ellenőrizni, hogy vannak-e kártevők az egyetlen paradicsompalántám leveleinek hátulján.
- ellenőrizni, hogy vannak-e a leveleken betegségre utaljó nyomok, és ha vannak, megszabadulni tőlük.
3. nem hanyagolhatom el a tanulást sem!!
4. végül pedig fel kell jegyeznem ebbe a naplóba mindent, ami történik velem.
Ezennel állok rendelkezésükre!

A családom

Apu: 41 éves. Néha egy kicsit indulatos néha, de alapvetően kedves.

Anyu: 40 éves. Felnézek rá, de néha félelmetes a céltudatossága.

Én: 14 éves vagyok, a kamaszkor elejében, eléggé nehéz korban. Egyszóval bőgőmasinának mondanám magamat, teli vagyok érzelmekkel. De végső soron csak egy egyszerű lány, aki viszont hirtelen haragú, de képes ugyanilyen gyorsan mosolyra fakadni is.

Ako: 13 éves. A vetélytársamat látom benne mind a tanulásban mind személyiségileg, viszont mostanában ez eléggé inspirálóan hat rám.

Hiroki: 11 éves. Ravasz kis kölyök. Félelmetes. Annak ellenére, hogy fiatalabb nálam, néha olyan mintha a bátyám lenne. Ő Koro (a kutyánk) nevelőapja.

Kentarou: 10 éves. Fantáziadús, de néha rettentően figyelmetlen.

Rika: 2 éves. Anyu göndör haját és apu arcát örökölte (legfőképpen a szemük hasonlít, olyan mint mikor az óra 8:20-at üt). Nagyon aranyos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése